КаролевDaily: 19.09.2013. Една легенда си отиде в ден на МВФ-лицемерие

 
 
 

България

Относително скучен ден, наситен с окопаване в партийните траншеи на отделните партии. ГЕРБ опитват да си коригират неправилната позиция на вот за недоверие за цялостна политика, БСП и ДПС промотират действията на кабинета с предполагаемо висока стойност за техните си избиратели, Реформаторският блок продължава да се занимава прекалено много с всякакви димки, целящи да предизвикат вътрешно боричкане и сътресение (като клеветата срещу Зеленогорски).

Интересна за наблюдение бе реакцията на Сидеров, когато трябваше да коментира ходът на френските националисти да поискат пълно блокиране на България и Румъния за Шенген. Българският пишман-националист се оказа от другата страна на оградата, когато чужди пишман-националисти пропагандират същите безумни мерки, като неговите. Това е и големият проблем на изолационизма – не можеш да се изолираш от света само там, където ти е кеф. Когато го направиш, другите държави прилагат ответни мерки. И ако си малък и слаб, оставаш изолиран отвсякъде и закопан в бедност. Също много подразни поредната пропаганда на АТАКА как чуждите емигранти щели да ни съсипят. 40% от компаниите във Fortune 500 са основани от чужденци или техни преки наследници. Самата САЩ е нация от емигранти. Безброй икономически изследвания показват преките икономически ползи от свободното придвижване на хора (редом с капитали, стоки и информация, разбира се). Либерализацията на тези режими с разумна регулация и реформа на социалната система е от малкото инструменти, които биха могли да дадат на България реален шанс да подобри и стабилизира демографската си картина. Както винаги, в моите очи поне, фашисто-комунистът Сидеров се доказва като най-антисоциалният политик, работещ срещу българските интереси.

По света

Голямата новина от региона е, че гръцките политици започват процеса за обявяване на гръцката фашистко-комунистическа партия „Златна зора“ за криминална организация. Това е следствие от убийството на рапър, който с позициите си против расизма, си навлича гнева на хардлайнер на „Златна зора“ и бива убит. За съжаление, забраната на една партия след като се е развила в такъв размер вероятно ще я направи още по-популярна. Особено в светлината на факта, че МВФ, ЕЦБ и ЕК спасиха гръцките политици от поемането на вината за държавния фалит и в момента гръцките избиратели не осъзнават, че именно самите те и техните избранници са си виновни за състоянието, а не капитализмът, евреите и световната конспирация.

На последно място, но не и по важност, днес си отиде легендата на японския и световен бизнес, Хироши Ямаучи. Това е човекът, който превръща Нинтендо от дребен бизнес произвеждащ карти за игра в мултимилиардна световна корпорация в гейминг индустрията. Ямаучи не е особено известен, поради две причини. Първата е характерната му тайнственост и затвореност – негови снимки са колекционерска рядкост, а неговите интервюта са още по-редки. Втората е авторитарният му стил на управление, който го прави неособено популярен за изучаване в бизнес училищата. Прикритостта и авторитарността му не пречат той да е сред най-крупните дарители в Япония, като особено съществен е приносът му в онкологията. Безспорен е фактът, че Ямаучи беше и ще остане една бизнес легенда с невероятна способност да се учи от грешките си, да не се разколебава от тях и да преследва с непоколебимост визията си. Нека почива в мир.

Днес не закъсня и поредният етюд на Кристин Лагард, която като Матросов се хвърли да защитава Бернанке в продължаването на разхлабената парична политика. Общо взето, Лагард неуморимо и ежедневно успява да ни докаже колко безсмислена и вредна организация е МВФ. И с всеки изминал ден се убеждавам, че всякакви реформи там са безсмислени и закриването ще е единственото полезно решение. Същото може да се каже и за Федералният Резерв, но това е друга тема на заговор.

 

Leave a reply

  • 0
 
 

КаролевDaily: 24.09.2013. Далавера с Федералния Резерв за 600 млн. долара в 2 милисекунди

България Синдикатите се стягат да защитават български пощи от хипотетична приватизация. Дали ще защитават държавната собственост от възвисени патриотични чувства или по-скоро ще з[...]