Четиво за СДС, ДСБ, ДБГ…

 
 
 

Добър ден!
И тъй като изборният цирк приключи, но страстите, гледам са още непритихнали, ако позволите, да изразя и аз гражданска позиция. Че гледам от доста време насам близки и не чак толкова близки приятели се надпреварват да анализират, коментират, сравняват, съветват, плюят, кълнат… опаковат багажи или празнуват.
На първо място считам, че вчера беше избран правилният президент. В сравнителен план, разбира се. И без моят глас. Вярвам, че е правилният, защото най-вероятно  няма да се изложим чак толкова пред чужденците – горе-долу единственото задължение и отговорност на държавния ни глава.
Цецка дори не смятам да я анализирам по същество. Тя, милата, едва ли ще е в състояние да си прочете собственото име дори, според начина, по който беше изписвана от чуждестранните медии (ако някой е попадал случайно на транскрипцията, би ме разбрал), но вменяването за десен кандидат, да не говорим за алтернатива, беше повече от обидно за всеки, който гласува не по партийна команда. На мене лично ми стана едно такова неприятно. Почти толкова, колкото ми стана, когато Трайчо, след първия тур, започна да изисква от майката някакви ангажименти, в някакви официални декларации. С моя глас.
Но сега по същество за важното.
Скъпи мои близки и не чак толкова близки приятели! Това, че мрънкането по кръчми и кафенета е народна черта и метод за вдигане на въстания и революции от доста векове насам никак не означава, че трябва да го пренасяме в бъдещето, г-жи и г-да активни млади граждани на републиката. Щото така с дигиталната ера и социалните медии е още по-лесно и отпреди.
А и, за Бога, живеем в 21-ви век! Едва ли някой образован и трезвомислещ човек вярва в евентуална генерална подмяна на системата и курса на държавата ни. Колкото им “трябваме” на Русия за република, точно толкова сме “необходими” на Америка за изнесен щат на Балканите! С нашите обширни територии, излаз на три океана, несметни богатсва в недрата и необятна покупателна способност на населението!
И ако случайно някой от вас има (може и да сте група хора) смислен политически проект в дясно, може и да е около центъра, чувствайте се комфортно да ме потърсите. Ще ви подкрепя морално с най-голямо удоволствие. И ще ходя на избори заради вас.
Но все пак запомнете, че няма как елитът (за какъвто повечето от вас мрънкащите се имат) да събере 50+ процента на избори и да управлява държавата. Онези, които вие наричате цървули, галоши, селяни, матрьошки, чебурашки, комунисти и т.н. са много повече от вас, а и доста често допринасят за формирането на БВП повече от вас!
Въпреки това, подкрепям нови политически проекти. Стига да има кой да се нагърби. Аз лично не бих си прецакал живота, но пък за сметка на това не мрънкам!
Аз оставам да чакам откъде ще задуха вятърът! Буквално!
Много поздрави!

Petko Tsochev

Executive Chef @

234

Leave a reply

  • 0
 
 

Георги Данчев: Quo vadis в Швейцарските планини?

Природа и инфраструктура, или какво можем да научим от Швейцарските планини? Според мен, неимоверно много неща. На първо място, е добре да се има на идея, че швейцарската при[...]